Międzypokoleniowe spotkanie kulinarne


Po raz kolejny słuchacze UTWiON spotkali się z młodzieżą Zespołu Szkół Gospodarczych. Tym razem było to spotkanie kulinarne, które odbyło się w gościnnych murach szkoły.

Spotkanie rozpoczęło się wykładem na temat zdrowego żywienia osób starszych , który poprowadziła specjalistka w tej dziedzinie Alina Godlewska, kierownik szkolenia praktycznego w ZSG. Przed nim dwie grupy, uczniowie i słuchacze, przygotowali potrawy, które po wykładzie zademonstrowano na pokazie kulinarnym. Podczas degustacji można było spróbować takich potraw jak: ryba zapiekana w sosie greckim, rolada z kurczaka z drobiową masą mieloną, galaretka drobiowa, szyneczki berlińskie, różne sałatki i ciasta.Obie grupy wymieniały przepisy, doświadczenia i prezentowały swoje upodobania i nawyki kulinarne. Po raz kolejny okazało się ,że młodzież i seniorzy bardzo dobrze czują się w swoim towarzystwie. Zarówno wykład jak i zajęcia kulinarne dofinansowane były ze środków MPiPS FIO z projektu „Wspólne działania ,wspólne korzyści”.

  UTWiON Wersja archiwalna wpisu dostępna pod adresem: http://razemztoba.pl/beta/index.php?NS=srodek_new_&nrartyk= 9060

Print Friendly, PDF & Email