Zdrowie: Imbir w roli głównej

Zdrowie: Imbir w roli głównej
Fot. Adminstrator

Imbir to bardzo aromatyczne, cierpkie i pikantne warzywo korzeniowe. Zastosowany jako dodatek do potraw, nadaje im charakterystycznego zapachu i smaku.

Najwięcej prozdrowotnych właściwości uwolnimy z imbiru, jeśli go zmiksujemy lub sprasujemy przez praskę do czosnku. Imbir to naturalnie alkalizujący środek, który wykazuje także działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwbólowe, zmniejszające nudności i zgagę, wspomagające odporność oraz zwalczające komórki nowotworowe. To także znany i ceniony od wieków dodatek do potraw i napojów. Ponadto herbatka imbirowa przyspiesza metabolizm i dodaje witalności.

  Oprac. AG Wersja archiwalna wpisu dostępna pod adresem: http://razemztoba.pl/beta/index.php?NS=srodek_new_&nrartyk= 14928

Print Friendly, PDF & Email