Apetyt na zdrowie: Złoto faraonów na polskim stole

Apetyt na zdrowie: Złoto faraonów na polskim stole
Fot. Adminstrator

Czarnuszka, zwana także czarnym kminkiem to małe ziarenka o doskonałych właściwościach prozdrowotnych. Ich cenne walory doceniali już Egipcjanie, którzy mawiali, że leczy wszystko oprócz śmierci.

Właściwości czarnuszki

– poprawia samopoczucie alergikom;

– pomocna dla astmatyków. Po kilku tygodniach stosowania oleju z czarnuszki uzyskano znaczącą poprawę u 80% chorych. Poprawiła się wydolność płuc, ustąpił świszczący oddech i można było zmniejszyć dawki konwencjonalnych farmaceutyków (inhalatorów);

– pomoże uporać się z anemią. W wielu badaniach wykazano, iż regularne stosowanie oleju z czarnuszki podnosiło poziom hemoglobiny i erytrocytów;

– ma silne działanie antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybicze

– ma również działanie przeciwpasożytnicze

– działa przeciwwrzodowo

– przeciwdziała tworzeniu się kamieni nerkowych

– pomaga opanować zmiany skórne

– działa kojąco na ośrodkowy układ nerwowy – chroni przed osteoporozą

– ma działanie antycukrzycowe

– pomocna w przypadku chorób autoimmunologicznych

– pomaga na problemy z włosami

  Oprac. AG Wersja archiwalna wpisu dostępna pod adresem: http://razemztoba.pl/beta/index.php?NS=srodek_new_&nrartyk= 14938

Print Friendly, PDF & Email